[accordionmenu id=”unique5b8ad51″ accordionmenu=”317″]

 

El Concurs per a Joves Compositors va ser creat l’any 1979 i des de llavors s’ha celebrat cada any de manera ininterrompuda.

Ha estat reconegut pels compositors professionals com el primer pas de suport i estímul per aquells que comencen la difícil carrera de la composició.

El Concurs es convocat amb els següents criteris :

  • Oferir un premi metàl·lic que ajudi al jove compositor a seguir treballant en una feina que difícilment té un rendiment  econòmic immediat.
  •  Connectar el compositor amb el públic ja que s’estrena l’obra guanyadora Premiar una obra que després no s’interpreti és considerat inútil per tots els compositors.
  • Connectar el compositor amb els intèrprets ,a que editem la partitura. L’edició de la partitura va a càrrec de l’ Editorial Boileau

 1979. Quan es crea el Concurs aquest any, va ser concebut per mostrar la creativitat dels joves del territori espanyol. Era d’àmbit estatal.

Frederic Mompou va donar suport des de bon començament al nostre concurs, ja que segons ell, fomentava la il·lusió del jove music per mostrar la seva obra. Tant és així que a partir de l’any 1992 el Primer Premi del concurs, i amb l’acceptació de Carme Bravo va passar a tenir el nom de Frederic Mompou.

 2003. Continuant amb l’evolució lògica d’un concurs d’aquestes característiques, l’any 2003 obrim la participació a qualsevol nacionalitat i el concurs passa a ser internacional.

Neix el Concurs per a Joves compositors. Premi Internacional Frederic Mompou.