Dissabte 16 de desembre, a les 12’30h.
DUO BACO
Darío Barroso, guitarra; Albert Coronado, viola
Obres de: Dowland, Villa-Lobos, Falla, Gasull i Bartok

CASA ELIZALDE
València 302 – 08009 Barcelona
Entrada gratuïta (aforament limitat)

 

DUO BACO

Premiats a concursos nacionals i internacionals, com a solistes i en formacions de cambra, en Darío Barroso i l’Albert Coronado, són becats per la Fundació Ferrer-Salat per estudiar al Conservatori Superior de Música del Liceu. Allà es coneixen i funden el Duo Baco sota la tutela dels mestres Guillem Pérez-Quer i Francesc Prat.

Aquesta peculiar formació pot presumir d’una gran sensibilitat i tècnica dels seus integrants, que culmina gràcies al gran enteniment retòric i musical entre els dos músics que la formen, fent de les seves interpretacions originals i arriscades propostes que tenen un gran acolliment entre el públic.

El repertori que interpreten, abasta des del període renaixentista fins a la nova música contemporània dels nostres temps.

 

Darío Barroso

Nascut a Tarragona el 1994, inicia els estudis de guitarra al Conservatori de Música de Tarragona amb Joana Albiol, acabant-los amb màxima qualificació i Premi Extraordinari en Guitarra.

És premiat per la Fundació de Música Ferrer-Salat amb la beca “Joves Promeses”, dos anys consecutius (2011 i 2012), per a estudiar al Conservatori Superior del Liceu (Barcelona), on actualment cursa l’especialitat de Guitarra Clàssica sota la tutela de Guillem Pérez-Quer.

L’any 2014 torna a ser becat per la Fundació de Música Ferrer-Salat amb la Beca d’Excel·lència per continuar els seus estudis.

Ha rebut consells de Carles Trepat, Àlex Garrobé, Zoran Dukic, Margarita Escarpa, Miguel Trápaga, Gerardo Arriaga i Marco Tamayo, entre d’altres mestres.

Ha estat premiat a diferents concursos i certàmens, tant com a solista com en música de cambra.

Els més recents són: X Certamen Llobet, Barcelona (2n premi, premi del públic i premi al millor guitarrista català), Concurs l’Arjau, Barcelona (2n premi Música de Cambra), 2o Concurso de Guitarra “J.C. de Arriaga”, Bilbao (2n premi, Nivell IV) i Certamen “Daniel Fortea”, Benlloch (2n premi, Categoria A).

El jove guitarrista tarragoní realitza una tasca concertística activa com a solista, que compagina amb la música de cambra, àmbit en el que treballa amb diferents formacions, com el duet amb la guitarrista Míriam Paretas, amb el que va ser guardonat amb el Premi Extraordinari de música de cambra del Conservatori del Liceu.

Actualment també forma part del projecte Quinteto Dequera, quintet de tango en homenatge a Astor Piazzolla. També col·labora regularment amb la formació vocal Quartet Mèlt.

La temporada 2014-2015 ofereix recitals com a solista dins de la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya. Ha realitzat concerts arreu del territori català, l’estat espanyol, França i Colòmbia.

Compagina la interpretació de música acadèmica amb diversos projectes de música moderna, sempre obert a noves experiències i l’aprenentatge de nous llenguatges.Actualment és professor de guitarra a l’Escola de Músics – JPC (Barcelona).

Altres premis:

2a, 3a i 4a Mostra de Joves Guitarristes de les Comarques de Tarragona, el VIII Concurs de Interpretació Musical Vila de Salou (2n premi), Certamen de Joves Guitarristes Daniel Fortea (2n i 1r premi de la Categoria B, VI i VII edició), I Concurs de Guitarra de Girona “Josep Ferrer” (2n premi), Premios Honoríficos “David Rusell” (menció d’honor, 6a i 7a edició i Beca “José Tomás”).

Colaboracions amb orquestres:

Ha format part de l’orquestra de guitarres Eclecticordia, dirigida per Danielle Kassner i ha col·laborat amb la JOSC (Jove Orquestra Simfònica de Castelló). Ha actuat com a solista amb l’orquestra de Juventudes Musicales de Castelló i la banda del Conservatori Professional de Música de la Diputació de Tarragona.

Al novembre de 2015, interpreta el Concierto de Aranjuez com a solista amb la JOCPE (Jove Orquestra de a Passió d’Esparreguera).

 

Albert Coronado

Nascut l’any 1996, Albert Coronado Daza comença la seva formació musical amb 6 anys a la Escola de Música Enric Granados, de Sant Joan Despí, amb el professor Victor Petre en l’especialitat de violí, complementant aquesta paral·lelament amb l’estudi de la viola. El 2008 comença definitivament la seva carrera amb la viola, sota la supervisió del gran pedagog Luis Martínez. La seva primera classe magistral la imparteix amb el catedràtic Ashan Pillai al Curs de Música de Cervera, professor que el guia des de la seva entrada al Conservatori Professional de Música de Badalona el 2009 fins a l’actualitat al Conservatori Superior de Música del Liceu.

A més, ha participat a importants cursos com els Cursos Superiores de Música de Málaga (2010/2011), Forum Musikae (2013) y Música en Compostela (2015), així com a masterclasses amb el professor nord-americà Donald McIness (2009/2013).

L’estiu de 2014 va assistir a la Gustav Mahler Akademie a Bozen amb el professor Wolfram Christ.

Albert Coronado ha estat premiat en rellevants concursos a nivell nacional i internacional, tant de solista com a música de cambra, dels quals destaquen el certamen Jugend Musiziert d’Alemanya (2005-2013), el Concurs de Cordes de Barcelona (2009/2012), el Concurs Arjau (2013), el Certamen Intercentros (2012), el Concurs Internacional de Viola Villa de Llanes (Astúries, 2010/2013), el Juventudes Musicales de España (2n Premi, 2014) i el Concurs de Cambra de Barcelona (2014) amb el Quartet Colom i ha donat els seus primers recitals com a solista convidat a Astúries el 2014 a teatres d’’Oviedo i Gijón.

A més, ha col·laborat amb diverses orquestres joves i professionals com la Gustav Mahler Jugendorchester  (2013/2014), la OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, 2014), l’Orquestra Simfònica de Cadaqués (2015) i l’Orquestra Amics de la UNESCO Barcelona (viola solista des de 2015).

Després d’acabar la seva etapa al Conservatori Professional de Música de Badalona amb matrícula d’honor, es gradua al Conservatori Superior de Música del Liceu amb el mestre Ashan Pillai, becat tots els cursos per la Fundació Ferrer Salat. Actualment cursa els estudis de Màster en Interpretació al Conservatori del Liceu.

Al curs Música en Compostela (2015) se li atorga el premi extraordinari de música de cambra  i viola.

Toca una viola italiana d’Olvino Domini (Roma, 1968) i un arc modern de l’arquetera Montse Solé

(Barcelona, 2013).

 

PROGRAMA:

First and Second Book of Songs                                John Dowland (1562 – 1626)

If my complaints could passions move
Come again
Come heavy sleep
Flow my tears
 
Bachianas Brasileiras núm. 5                                    Heitor Villa-Lobos (1987 – 1959)
Aria (Cantilena)
 
Siete canciones populares españolas                        Manuel de Falla (1876 – 1946)

 1. El paño moruno
 2. Seguidilla murciana
 3. Asturiana
 4. Jota
 5. Nana
 6. Canción
 7. Polo

Sis cançons                                                              Feliu Gasull (1959)

 1. Dits
 2. Fe
 3. Bosc
 4. El ponent excessiu
 5. Ídols
 6. Posseït

Romanian Folk Dances                                        Béla Bartok (1981 – 1945)

 1. Jocul cu bâtă
 2. Brâul
 3. Pe loc
 4. Buciumeana
 5. Poarga Românească
 6. Mărunțel