Divendres 25 de novembre de 2016
Casa Elizalde (València 302, Barcelona) A les 19:30h.
Entrada gratuïta (aforament limitat)

Nino Bakradze, piano

Nino Bakradze va nèixer a Tbilisi, Geòrgia, en una familia de músics. Va obtenir el Grau Professional de Música i el Postgrau de Música al Conservatori Estatal V. Saradjishvili de Tbilisi, amb Svetlana Korsantia de professora. L’any 2013, Nino Bakradze es va graduar al Conservatori de Nova Anglaterra (EUA) amb Alexander Korsantia, i al 2014 va aconseguir el Diploma d’Estudis Professionals del Conservatori de Boston amb el professor Jonathan Bass. Actualment, estudia per assolir el Grau d’Arts Musicals en Interpretació de Piano a la Universitat d’Arizona, on estudia amb la Professora Tannis Gibson.

Des de molt petita ha fet concerts arreu del món, com ara a Finlàndia, Polònia, Armènia, Geòrgia, Xina, Espanya, Brasil i els Estats Units. Recentment, va rebre la Medalla d’Or i el Primer Premi al Louisiana International Piano Competition (2015), la Medalla de Plata al Cincinnati World Piano Competition (2015). També durant l’any 2015 va ser guardonada al Lois Trester Piano Competition, al President’s Concerto Competition a la Universitat d’Arizona i a l’USASU Bösendorfer International Piano Competition a Phoenix, Arizona.  Al 2014, va resultar guanyadora del Premi Mompou dins del Concurs Internacional Maria Canals i, al 2012, va quedar en tercer lloc al BNDES International Piano Competition a Rio de Janeiro. Ha guanyat tant en el New England Conservatory’s Concerto Competition com al Piano Honors Competition, així com a l’International A. Khachaturian Competition celebrat a Armènia. Va obtenir el Segon Lloc al J. Flier International Piano Competition. Al seu país, ha guanyat, entre d’altres, el Primer Premi al N. Gabunia National Competition i al Roza Rozhok i Emil Gurevich Young Georgian Piano Competitions.

Nino Bakradze ha participat en classes magistrals amb Dimitri Alekseev, Eteri Anjaparidze, Natalia Trull, H.Y. Shtrub, Vladimer Feltsman, Suzan Star, Robert Hamilton, Philip Kawin, Alexander Slobodianik, Pol Ostrovski, John O’Connor i Jon Nakamatsu. També ha intervingut als Tsintsadze Festivals d’Ensembles de Cambra a Geòrgia, i al Dittsenbach’s Summer Art Festival de Borjomi, també a Geòrgia. Ha estat becada per entitats com ara el Heinrich Neuhaus Fund, el Gillet Fund, i pel President i el Primer Ministre de Geòrgia. Ha estat becada, també, per la Medici Foundation i la National Society of Art and Letters.

 

Programa:

Sonata en D Major, Hob. XVI/50 ( Joseph Haydn)
Variations brillantes en Si bemoll Major Op. 12 (Frederic Chopin)
Children’s Pieces for Grown-Ups (Nodar Gabunia)
Estudi en Sol sostingut menor Op.25 núm. 6 (Frederic Chopin)
Etude-Tableaux en Re Major Op. 39 núm. 9 (Serguei Rakhmàninov)
Canço i Dansa núm. 6  (Frederic Mompou)
Estampes  (ClaudeDebussy)
Vals de l’òpera Faust S.407 (transcripció per a piano)   (CharlesGounod / Franz Liszt)

 


Preus entrades: Gratuït
Organització i informació: Joventuts Musicals de Barcelona
Passeig de Gràcia 108 1r. 2a. 08008 Barcelona Tel. 93.215.36.57