Dimarts 8 de novembre de 2016
Reial Cercle Artístic ( c/Arcs 5 1r. 08002 Barcelona) A les 19:30h.

Elena León, saxo tenor · Esther Sabaté, saxo alt · Gemma Torralbo, saxo soprano · Núria Brull, saxo baríton

Limnos Quartet proposa un repertori basat en la singular actualitat del saxo, un instrument que segueix construint la seva història dia a dia tot mantenint-se viu i en constant evolució. En el seu programa reflecteix la tradició del saxo clàssic i contemporani, amb una especial atenció al dinàmic panorama català.

Limnos Quartet neix l’any 2005 a França. Ha actuat a nombroses sales i festivals d’Espanya i França amb un programa que explora la gran versatilitat d’aquesta formació. Interpreta des de repertori representatiu de l’escola tradicional del saxòfon a transcripcions, passant per un ampli ventall d’obres de compositors actuals. En aquest darrer camp, les seves membres han tingut l’ocasió de treballar directament amb els compositors S. Brotons, D. Tchesnockov i D. Salleras. S’han format amb saxofonistes de reconegut prestigi com Eric Devallon, Claude Delangle, Juan Jiménez, Christophe Bois i Luis Ignacio Gascón. L’any 2011 el quartet va obtenir el tercer premi al III Concurso Internacional Yamaha de Cuartetos de Saxofón, celebrat a Madrid, i va ser finalista del I Concurs Internacional de Música de Cambra La Porta Clàssica-Matas i Ramis.

Programa:
Soñando una Nana  (David Salleras)
White Isolation (Àlex Cassanyes)
Brain-Ring  (Elena Rykova)  (Obra guanyadora del 36è Concurs de Joves Compositors
Premi Internacional Frederic Mompou)
Planyiment (Salvador Brotons )
L’ultim sospir (David Salleras )

Elena León
Natural de Sant Cugat del Vallès (1981), realitza els estudis superiors de saxòfon a França, on obté el D.E.M (Diploma d’Estudis Musicals) amb un Primer Premi per Unanimitat de saxòfon i un Primer Premi de Música de cambra a l’École Nationale de Musique d’Issy-les-Moulineaux, on estudia amb el saxofonista Pierric Leman.
Amplia la seva formació amb Philippe Portejoie al Conservatoire National de Région de Paris i realitza paral·lelament una Maîtrise d’Arts mention musique a la Université Paris 8 (Saint-Denis) amb l’obtenció d’una menció ‘Très bien’ en l’especialitat Musicologie, Création, Musique et Société.
Seguint en el camp de la recerca, l’any 2008 obté el Màster en Musicologia i Educació Musical a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Ha rebut classes magistrals dels saxofonistes Jean-Yves Fourmeau, Nicolas Prost, Claude Delangle, Jean-Denis Michat i Vincent David, entre d’altres.
Com a intèrpret ha format part del quartet de saxos Sax a 4, ha estrenat el Concert per a saxòfon i orquestra de corda de Joan Carles Martínez (2003), i ha col·laborat amb la Cotton Club Big Band i l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat del Vallès.
Actualment participa en formacions de cambra diverses i és membre del quartet de saxos Limnos Quartet (amb el que obté el Tercer Premi al III Concurso Internacional Yamaha de Cuartetos de Saxofón 2011), el Trio Galhia (2 saxos i piano) i el duo de saxo i guitarra Duoando.
Combina la tasca d’intèrpret amb la de docent donant classes de saxòfon a l’Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels i al Conservatori de Sant Cugat del Vallès (Barcelona).
Esther Sabaté
Nascuda a  Vallbona d’Anoia (1986), realitza els estudis superiors de saxòfon a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) amb el professor Luis Ignacio Gascón, on obté les màximes qualificacions.
L’any 2011 finalitza el Màster en Interpretació de saxòfon de la Universitat Ramon Llull a l’Escola Luthier de Barcelona.
Actualment està cursant el Màster en Musicoteràpia de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.
En la vessant interpretativa, ha assistit a diverses classes magistrals on ha rebut assessorament de grans saxofonistes com Adolf Ventas, Cristophe Bois, Claude Delangle, Eric Devallon, Mariano García i Philippe Braquart.
Durant els anys 2009 i 2010 realitza concerts com a solista en diverses sales de Catalunya, on interpreta important repertori. Ha col·laborat amb bandes de música com ara la Banda Unió Musical de Tarragona o la Banda Municipal d’Irún. L’any 1993 obté el Tercer premi de cambra del Concurs d’interpretació musical l’Arjau de Barcelona.
Actualment és membre del quartet de saxos Limnos Quartet, amb el qual guanya el 3r premi del III Concurs Yamaha Internacional de Quartets de Saxòfon, celebrat a Madrid l’any 2011.
És professora de saxòfon de l’Aula Municipal de Música Maria Escolà i Cases de Piera, del Centre d’estudis musicals Cal Maristany d’Hostalets de Pierola i de l’Escola de Música de Capellades.

 

Gemma Torralbo
Inicia els seus estudis musicals al Conservatori Professional de Música de Badalona, amb Carles Vecino. Al 2005 estudia a l’Escola Superior de Música de Catalunya amb Luis Ignacio Gascón. Posteriorment, rep classes d’Andrés Gomis, Phillipe Bracquart i Mariano García. En la vessant més propera a la música moderna, complementa la seva formació clàssica amb la participació a diferents formacions de música llatina, soul o free-jazz de l’Escola de Música Moderna de Badalona. És en aquesta mateixa escola on també treballa improvisació amb el saxofonista Martí Serra.
Forma part de diverses formacions, com ara el quartet de saxos Sax-Sons, guanyadors del 2n Premi del concurs Tutto DemestresCol·labora amb l’ensemble Conjunt XXI! amb qui va enregistrar l’òpera Aprima’t en tres dies d’Alberto García Demestres (nominat a millor disc de música clàssica 2011 dels Premis Enderrock). Ha col·laborat amb la companyia de teatre musical Barni Teatre en el seu espectacle El Projecte dels Bojos. Col·labora amb orquestres com la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, l’Orquestra de Barcelona i Nacional de Catalunya i l’Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida. Ha treballat amb directors com Leonard Slatkin, Marc Soustrot, Alfons Reverté, Miquel Ortega o Manel Valdivieso.
Actualment és el saxo soprano de Limnos Quartet.
Núria Brull
Nascuda a l’Ametlla de Mar (1975), realitza els estudis superiors de saxòfon al Conservatori Superior de Música del Liceu amb Albert Julià.
Amplia la seva formació a França, on obté la Medalla d’Argent de saxo en el Cicle Especialitzat i la Medalla d’Or en Música de Cambra en el Cicle de Perfeccionament a l’École Nationale de Musique Claude Debussy de Saint-Germain-en-Laye (París, França).
Ha treballat també amb els saxofonistes Joaquim Subirats, Cristophe Bois, Pierric Leman, Jean-Yves Formeau, Claude Delangle, Nicolas Prost, Anne Lecapelain i Eric Devallon.
En el camp de la pedagogia es forma en Improvisació i metodologia IEM amb el Catedràtic de l’Escola Superior de Música Reina Sofía de Madrid Emilio Molina, i realitza diversos stages pedagògics sobre l’instrument a París. També s’ha introduït en la música moderna en les especialitats d’harmonia i saxo-jazz.
Com a intèrpret ha tocat amb l’Orquestra de Cambra de Granollers, l’Egara Saxofon Quartet i en el muntatge teatral Antígone, a París, amb música per a quartet de saxòfons de G. Cagnard.
Actualment forma part de diversos grups de cambra com el Limnos Quartet (amb el que obté el Tercer premi al III Concurso Internacional Yamaha de Cuartetos de saxofón, 2011), el duo Agua a Vinho de guitarra i saxo, el duo Brull Vs Mor de saxo i piano, i el trio Brull-Salvador-Mor saxo, piano i cajón.
És professora a l’Escola Municipal de Música Blai Net de Sant Boi de Llobregat i al Conservatori de Música del Liceu.


Reial Cercle Artístic de Barcelona     c/Arcs 5 1r. 08002 Barcelona Tel. 93 318.78.66
Preus entrades: Reial Cercle Artístic: 9’95€
Venda anticipada d’entrades
Socis Joventuts Musicals, Reial Cercle Artístic i Carnet Jove: Entrada gratuïta
Organització i informació: Joventuts Musicals de Barcelona
Passeig de Gràcia 108 1r. 2a. 08008 Barcelona Tel. 93.215.36.57