Dimecres 22 de novembre, a les 19’30h.
ULISES ORDÚÑEZ, baríton
BERTA BRULL, piano
Òpera i música cubana des del barroc

CASA ELIZALDE
València 302 – 08009 Barcelona
Entrada gratuïta (aforament limitat)

 

Ulises Ordúñez neix a L’Havana (Cuba), ciutat on realitza els seus estudis musicals i teatrals a

l’Instituto Superior de Arte amb els mestres Armando Suárez del Villar i Margarita Hourrutinier.

El personatge de Luis XIV, en la seva primera obra teatral, fa que sigui triat per formar part d’una sèrie de televisió amb la qual guanya molta popularitat. Desprès participa activament en altres programes de televisió cantant, ballant, actuant i presentant. L’any 1991 es contractat per formar part del cor de l’Òpera Nacional de Cuba i actua sota la direcció d’Helena Herrera, interpretant el personatge de Colás a Bastià i Bastiana de Mozart.

Dos anys més tard passa a formar part de la companyia Stabile del Teatre Bellini de Nàpols, sota la direcció de Tato Russo i de Livio Galassi. Despès d’una llarga gira per Itàlia interpretant  diferents papers, decideix fixar la seva residència a Espanya on continua els estudis a l’Escuela Superior de Canto de Madrid. Rep classes de les sopranos  Emelina López i Linda Mirabal. Com a solista de l’Antologia del Bolero canta amb les primeres figures exponents de Cuba como Farah María, Jaquelin Castellanos, Ricardito i Alina Sánchez. Sota la direcció d’Antonio Amengual formar part de la Compañía Lírica Española, realitzant gires i concerts de sarsuela, òpera i cançons dirigit pels mestres Benito Lauret i Pascual Ortega. Sota la direcció de Paco López, aconsegueix un gran èxit en el paper de  Tirso dirigit pel director Leo Brower a la sarsuela Cecilia Valdés i canta amb Omara Portuondo.

El juny del 1997 decidí canviar de residencia a Barcelona, ciutat on resideix actualment. Aquí  continua els estudis amb la soprano Mari Carmen Hernández i la mezzo  Francesca Roig.

Debuta al Liceu l’any 2000 amb el personatge Uberto de La Serva Padrona, dirigit musicalment per  Elisabeth Attl. Treballa amb la companyia Kontraveus, interpretant el Rigoletto de Verdi i el Comte Almaviva de Les Noces de Figaro de Mozart.  

Com actor participa en diferents curts metratges, fent de personatge principal (Caçador) en el dirigit per Susana Villacreces i escrit per  David Hierro.

Ha estat solista de la Orquestra Internacional Selvatana durant 6 anys, on ha destacat pels seus treballs en les coreografies, presentacions, dissenys i confecció de vestuari.

Recentment ha creat l’Espai Ulises, espai dedicat a la música i l’art, on cada setmana comparteix sentiments i cançons amb els seus amics i on es pot veure la seva tasca que ha anat realitzant durant anys com a dissenyador de vestuari i confecció.

Actua a l’espectacle  Besame Mucho, com protagonista principal,  al Teatre Victoria de Barcelona. Actualment dirigeix, canta i balla a l’espectacle Opera Fantasy a l’Aquarella Music Hall de Barcelona.

 

Berta Brull Sardaña neix a Tarragona l’any 1993. Es forma al Conservatori Professional de música de Tarragona en dues especialitats instrumentals: piano amb Elisenda Monné i oboè amb Ma Dolors Jorge, obtenint el grau professional d’ambdós instruments.

Realitza classes magistrals amb Ana Guijarro, Josep Colom, Einar Steen-Nøkleberg i Barry Douglas entre altres.

És seleccionada en la 1a i 2a Mostra de joves pianistes al 2008 i 2010 respectivament. Al 2009 obté el 2on premi al Concurs d’interpretació musical l’Arjau, i un 3er al Concurs Vila de Salou.

Acaba el grau professional amb una mitjana d’excel·lent i li és atorgat el Premi Extraordinari de piano.

Tot i la seva joventut, ha actuat en espais de renom com l’Auditori Pau Casals del Vendrell, a l’Auditori de Barcelona, al Teatre Keiros de Roma, al Teatro Filarmonico de Verona o, properament, a la Chapel de l’Old Royal Naval College, a Londres.

És seleccionada per fer de pianista co-rrepetidora a l’òpera Lucia di Lammermoor en el projecte BOS (Barcelona Opera Studio). A la vegada, és becada per aquesta entitat per continuar formant-se com a repertorista. És pianista oficial del FIMT (Festival internacional de música de Tarragona).

Ha acompanyat prestigioses veus com les de Begoña Alberdi, Simón Orfila, David Alegret, Marta Mathéu i Katerina Tretyakova entre d’altres. Així com també classes magistrals de Roberto Accurso, Jaume Aragall i Montserrat Caballé.

Acaba el grau d’interpretació de piano a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), amb les màximes qualificacions.

Recentment, obté el 1er premi al Concorso internazionale Elsa Respighi de Verona (Itàlia).

PROGRAMA:

 

La bella cubana                                                      Joseph White (1836-1918)
Danzas melopeas                                                   Ignacio Cervantes (1847-1905)
No bailes más
La carcajada
La celosa
¡Sí!
 
Dulce quimera                                                        Gonzalo Roig (1890-1970)
Siempre en mi corazón                                         Ernesto Lecuona (1895-1963)
 

pausa

Ogguere                                                                   Gilberto Valdés (1905-1972)
Siboney                                                                    Ernesto Lecuona
Por eso te quiero
El jardinero y la rosa
Tabaco verde                                                           Eliseo Grenet (1893-1950)
Damisela encantadora                                           Ernesto Lecuona